VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

24.06.2016

Tema:

BIROKRACIJA

IZ FILMA SVETILNIK

Vsebina

RDEČI ALARM

6.2.2015

Rudi Klarič

RDEČI ALARM

Za današnji dan je bil napovedan RDEČI ALARM. V pričakovanju snežnega meteža si je DARS delo poenostavil tako, da je že včeraj zjutraj zaprl meje in kar brez snega uspešno ohromil malodane ves tovorni cestni promet. Uradniki so verjeli in verjetno še verjamejo svoji domiselni (domišljavi) pameti, da vestno delujejo.

Uradniško razmišljanje je pametno. “Če na cestah ne bo nikogar, ne bo nesreč niti težav in imeli bomo lahko delo. Vse bo po zakonu. Ni pomembno, koliko sneži. Ukaz je ukaz. Nihče ne sme nikamor. Tovornjak je tovornjak, zapoved je zapoved, prepoved je prepoved”.

Koliko škode so vodilni uradniki z domišljavostjo svoje pameti in opustitvijo vestnega ravnanja povzročili, je zanje drugotnega pomena. Pri nas tako ali tako nihče ne more biti kaznovan zaradi opustitve vestnega ravnanja. Sodišče RS že od leta 1945 do danes kontinuirano dokazuje, da nima pojma in tudi ne hoče nič slišati o tem, kaj je vest. Vest kontinuirano prezira tudi potem, ko morajo vodilni v državi priseči, da jo bodo upoštevali in uporabljali.

Imamo sodno prakso in pravosodje, ki brezvestno kaznujeta nesimpatične in milostno odpuščata simpatičnim. Ustvarjalnost, iznajdljivost, vestnost so tretjerazrednega pomena. Vsi se moramo vzgledovati po naši - v času vladavine zločinskega komunizma - pridobljeni sodni praksi, tudi DARS, zlasti pa pravna stroka. Spremeniti sodno prakso iz brezvestne v vestno bi bila po mnenju vodilnih uradniških (pravnih) oseb v državi katastrofa neizmernih, nedoumljivih razsežnosti. 

Kaj pa ljudstvo? Nekateri so se v službi dogovorili, da v času napovedaneg snežnega viharaja ne bodo prišli delat, drugi so morali priti, saj bi bila škoda sicer prevelika. Brezposelne in prostovoljne osebe so dobile priložnost, da si zaslužijo topel čaj in nekaj piškotkov. Ljudstvo ve, da brez vsakodnevne prakse črne in sive ekonomije v tako skrajno zbirokratizirqani pravni ureditvi ne gre. Rdeča ekonomija bi rada še živela, vendar je na splošno žalost ljudstva crknila. Ker v Sloveniji doslej še ni bilo lustracije zločinski komunizem še uživa posmrtno slavo, čast in miselno kontinuiteto vladajočih in čustveno uspavanega (drogiranega) dela ljudstva. 

Dokler v Sloveniji ne bo lustracije in prepovedi uporabe sodne prakse iz časa komunizma, bo ostajala v praktični uporabi tudi najbolj zakoreninjena pridobitev rdeče kontinuitete: črna in siva ekonomija. Črna in siva ekonomija je legitimna, častna, učinkovita in poštena obramba ljudstva pred vladavino brezvestnosti.

Če bi ljudstvo svoje težave reševalo na birokratske načine, torej brezvestno, bi se medčloveški odnosi neznansko zapletli. Namesto sodelovanja, bi se porajala in vse bolj krepila sovražnost.

Črna in siva ekonomija je naravna in vestna posledica rdeče brezvestnosti. Če bi o vsem odločala vladavina brezvestnosti, mimo vitalnosti črne in sive ekonomije, mimo vsakodnevnih ljudskih, človečnih, vestnih kršitev pravil, predpisov in zakonov, bi se ne samo promet, tudi vesoljni razvoj za vse večne čase ustavil.

Uradniki vseh dežel, duhovno prebudite se. Poučite se o tem, kaj je vest in kako jo uporabiti. Vabim vas v mojo Prebujevalnico.

 

 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.