VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

NEODVISNI
KOMENTARJI
politični zapor

PISAVA:  A-  A•  A+

24.06.2016

Tema:

NARAVA IN LUNA

VRTINEC

Vsebina

TISTEGA NESREČNEGA DNE

6.8.2008

Rudi Klarič

TISTEGA NESREČNEGA DNE

Tisti, ki redno uporabljate moja urjenja, prav gotovo veste, da nenehno poudarjam pomen poznavanja naravnih zakonitosti.

Za smiselno uporabo narave in vsega, kar ponuja, vsako leto pripravim NARAVNIK, koledar naravnih zakonitosti. S tem orodjem si lahko pomagaš, če hočeš narediti kaj več za to, da bi Tvoje življenje potekalo bolj varno in zdravo.

V NARAVNIKU je na strani z datumom 3. 7. 2008 upodobljen velik temen krog. Ta krog je za tisti dan tako velik, da ga ni mogoče prezreti. Na isti strani je levo zgoraj ob črni piki naveden podatek, da se MLAJ prične tistega dne zjutraj ob 4.20. Desno zgoraj, ob imenu dneva – četrtek, je še ena oznaka – velika črna pika in ob njej zapisana beseda, ki tudi opozarja: MLAJ. Poudarjam, da gre za NARAVNIK za leto 2008. Za vsako leto namreč izide nov NARAVNIK z izračuni, ki so seveda za vsako leto novi oziroma drugi.

Vse te trikrat poudarjene oznake nimajo dekorativnega namena. Označujejo čas, v katerem je v vseh tveganih dejavnostih potrebna povečana mera previdnosti. Vendar ne zaradi vraževernosti, kot menijo nekateri. Izračuni izhajajo iz natančno izračunljivih naravnih zakonitosti. Za zdravje in vsakdanjo varnost je nadvse koristno poznati zakone narave.

Tistega nesrečnega dne, 3. 7. 2008, se je štirinajst prešerno razpoloženih ljudi v kanujih spustilo po Savi. Bili so navdušeni nad lastnim podvigom in prepustili so se drzni, kasneje se je izkazalo, da predrzni misli. Zdelo se jim je, da ni smiselno ob elektrarni vzeti čolna iz vode in se na ta način izogniti vrtincem. Tistim vrtincem, s katerimi narava dokazuje, kako brezobzirno in neusmiljeno opravi z vsakomer, ki prezre njene zakonitosti. Tistim vrtincem, ki niso vsak dan enaki.

V času luninih men, ob polni luni in mlaju ne samo vrtinci v rekah, pač pa tudi tisti v Tvojih možgani delujejo drugače. Tvoja pamet potrebuje čas, da se prilagodi energijskemu obratu. V prehodnem obdobju iz ene lunine mene v drugo Tvoja pamet prezira podrobnosti in zato delujejo zavajajoče. Da se izogneš nesreči, potrebuješ višjo stopnjo prisebnosti.

To, da kupiš NARAVNIK in načrtno spoznavaš zakone narave, ni dovolj.

Kaj Ti, na primer, pomaga, če veš, da ob polni luni in mlaju Tvoji, kot tudi vsaki drugi možgani, delujejo drugače, nimaš pa dovolj notranje moči, ki bi Ti omogočila to dragoceno spoznanje dejanjsko uporabiti.

Ne glede na to, ali si veljak ali prosjak: priporočam Ti, da si okrepiš notranjo moč. To lahko storiš tako, da uporabiš moje miselne, govorne in filmske predstave, ki potekajo v Modri dvorani na Podgozdu, ki postaja vse bolj učinkovita duhovna prebujevalnica. Na ta način lahko znanje, ki so ga rodovi raziskovalk in raziskovalcev zbrali v tisočletjih, smiselno in pravočasno uporabiš, da se ubraniš bolezni ali si celo rešiš življenje.

Za vsakogar je koristno, če zbere toliko notranje moči, da zlasti ob mlaju in polni luni še dodatno okrepi previdnost v poklicnem športu, prometu in ostalih tveganih opravilih.

Za tiste, ki so v tistih nesrečnih dneh premalo prisebni in zavoljo nezadostnega poznavanja naravnih zakonitosti prezgodaj zapustili ta svet, ne moreš narediti nič več. Največje spoštovanje jim izkažeš, če njihovo drago izkušnjo uporabiš. Odločiš se do take mere okrepiti Tvojo notranjo moč, da zmoreš v odločilnih trenutkih narediti več zate in za Tvojo trajnostno usmerjeno prihodnost.

 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.