VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

ZA DANES
VEST

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

30.07.2016
SREČA

31.07.2016
SREČA IN ZDRAVJE

05.08.2016
BOLEČINE

26.03.2017
PRIPOROČAM

07.08.2018
DOBIČEK

08.04.2021
DUHOVNA RESNICA

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

24.06.2016

Tema:

SPOLNOST

Rudi Klarič

Vsebina

SPOLNI ODNOS NA DUHOVNI RAVNI

13.12.2014

Rudi Klarič

SPOLNI ODNOS NA DUHOVNI RAVNI

Ne samo spolni, tudi vsak drugi odnos na duhovni ravni izhaja iz zmožnosti medsebojnega razumevanja in spoštovanja. Na duhovni ravni ni nikakršnega nesporazuma, ki ga ne bi bilo mogoče razrešiti s pogovorom.

Spolni odnosi pri človeku izhajajo iz dveh zelo različnih namenov:

  1. osnovni spolni odnos ima namen osnovati družino in izhaja iz naravnih zakonitosti in nagonske potrebe po ohranitvi vrste; 
  2. nadgrajeni spolni odnos izhaja iz potrebe po sprostitvi zaradi vsakodnevnih ustvarjalnih ali delovnih preobremenitev nakopičenih napetosti v možganih, živčevju in organizmu.

V obeh primerih lahko poteka odnos med spoloma bodisi na čustveni ali duhovni ravni. 

Bistvena razlika med obema ravnema je v višini zavesti.

Na čustveni ravni poteka odnos strastno, ognjevito, slabo nadzorovano ali celo povsem nenadzorovano. Večja je potreba, nižja je zavest. Če na spletnih pornografskih straneh opazuješ tak odnos neprizadeto, se zdi, kot bi šlo za neke vrste mučenje. Ta občutek še podkrepi stokanje, sopenje, hropenje in renčanje, ki še zdaleč ni podobno uživanju. Pamet sicer delno sodeluje, vendar ima zaprte oči in praviloma ne dovoli pogovora, ker se mora “po uradni dolžnosti” dogajanja sramovati. Končno nastopi nekakšno olajšanje. Oba se oddahneta, da je konec. Ko je zadeva opravljena, imaš občutek, da bi bilo najbolje vse skupaj čimprej pozabiti, podobno kot nogometno tekmo, v kateri so nastopajoči sicer uživali, a so jo izgubili. Vendar pri nogometu vsaj ena stran dobi. V čustveno strastnem spolnem odnosu pa obe strani izgubita. Ko je konec, ni ničesar več, kar bi bilo omembe vredno.

Na duhovni ravni poteka vse povsem prebujeno, trezno in dogovorno. Celo med dogajanjem se lahko pogovarjaš. Zadeva se odvija lahkotno in naravno. Zaznavaš vse podrobnosti, škoda bi jih bilo pozabiti. Ni nikakršnega trpljenja. Na koncu je sicer tudi v tem primeru olajšanje, ki pa ne zamre, pač pa se prerodi v sprostitev, ki ne izzveni, pač pa se osrečujoče ohranja in traja še dolgo potem, vsekakor bistveno dlje kot celoten spolni odnos. 

Če za čustveno strasten spolni odnos ustreza ocena: živalsko dobro, je edini primeren opis za spolni odnos na duhovni ravni: božansko. 

Veliko oseb obeh spolov, ki bodo ta moj traktat prebrale, ne bo vedelo, o čem govorim. Večina bo mislila, da govorim o ljubezni. Vendar ljubezen z mojim opisom nima prav nič skupnega. Gre za vesten in zavesten spolni odnos. 

Pri večini poklicev ni nič hudega, če nikoli v življenju ne doživiš spolnega odnosa na duhovni ravni. Za sodniški poklic pa je oseba, ki ni zmožna doživeti božanskega spolnega odnosa, povsem izgubljena. Za božanski spolni odnos nista potrebna niti sovraštvo niti ljubezen. Potrebuješ samo čisto vest, ki pa je v slovenskem sodstvu hudo podcenjena vrednota. Vendar brez nje ni pravičnega sojenja niti poštenega oziroma božanskega spolnega odnosa.

Odsotnost vesti je temeljni vzrok za dejstvo, da večina slovenskih sodnic in sodnikov, ministric in ministrov skupaj z obema predsednikoma noče prisluhniti temu, kar jim moja vest vsak dan sporoča.

Brezvestnost človeka oropa za božanski spolni odnos. Lahko samo živalsko uživa. Stranski učinek tega pa je na tisoče krivičnih sodb, o katerih je ob povratku na svobodo spregovoril Janez Janša. 

 

MOJA VEST TI PRAVI:

Če domnevaš, da imaš že dovolj visoko stopnjo duhovne prebujenosti in zatorej povsem zadošča, da Tvojo pamet uglasiš samo na naravne zakonitosti, Ti predlagam, da si kupiš Naravnik®, ki Ti bo v odlično pomoč za ta namen.

Če pa hočeš sočasno dvigniti tudi raven Tvoje duhovne prebujenosti, Ti predlagam, da pošlješ na e-naslov: 

cultura.europaea@siol.net

naslednje sporočilo: 

Prosim, da mi na naslov _____________ pošljete vsebino MELODIJA VESTI – UVOD na enem DVD nosilcu z izvedbo v slovenskem in angleškem jeziku. Znesek 15 evrov in poštnino – oboje se zavezujem plačati ob povzetju.

Seveda pa lahko oboje plačaš in prevzameš tudi na sedežu podjetja Cultura Europaea, d. o. o., na Podgozdu 5 (prva hiša v naselju Podgozd, približno 3 kilometre od Iga, v smeri Kureščka).

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2022 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.