VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

ZA DANES
VEST

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

24.06.2016
ZELENA MUŠNICA

24.06.2016
OBČUTEK

24.06.2016
ELEKTRONIKA IN VEST

24.06.2016
ZDRAV TEMELJ

18.02.2017
TERAPEVTIKA

04.07.2017
PREDRZNICA

09.07.2016
prILOŽNOST

10.07.2016
SAMOZAVEST

11.07.2016
ZDRAVJE

12.07.2016
ODNOSI

13.07.2016
NEOZDRAVLJIVOST

14.07.2016
POMOČ DRUGIM

15.07.2016
RODNOST - NERODNOST

16.07.2016
NOSEČNOST

17.07.2016
MOLITEV OTROKA

18.07.2016
STRAH IN TREMA

20.07.2016
TEMELJ ZDRAVJA

21.07.2016
SAMOZDRAVLJENJE

22.07.2016
MOŽGANI IN PAMET

28.07.2016
DENAR

29.07.2016
OBČUTEK

30.07.2016
SREČA

31.07.2016
SREČA IN ZDRAVJE

05.08.2016
BOLEČINE

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >>

24.06.2016

Tema:

RTVS-2

SMO GENIALCI ALI NORCI ?

Vsebina

RTVS – GENIALNOST ALI NOROST ?

20.12.2015

Rudi Klarič

POVEZAVA > predstavitev avtorja

 

RTVS – GENIALNOST ALI NOROST ?

Na moj opis vladavine brezvestnosti v javnemu zavodu RTV Slovenija se je odzval bralec iz tujine z vprašanjem filozofske narave.

VPRAŠANJE: 

Ali je odnos RTVS do Rudija Klariča in njegovih del, ki jih ima javni zavod RTVS nedostopne za javnost v svojem TV bunkerju, genialnost ali norost ?

ODGOVOR:

Vprašanje ali je odločitev vodstva RTVS, skupj s pravno službo, da svojim naročnicam in naročnikom prepreči ogled mojih filmov v javnem TV programu, genialnost ali norost, zadeva predvsem zdravstveno stroko s področja psihiatrije.

Z vidika moje vesti vidim kot vzrok izključno samo duhovno izjemno nizko raven oziroma duhovno spanje vodstva RTVS in posledično ozkomiselnost. Seveda s tem nočem reči, da je vodstvo RTVS gnusno, nesimpatično, neizobraženo, neumno ali celo neinteligentno. Ni nujno, da je pamet vodstva RTVS neumna. A duhovna raven tistih, ki odločajo o usodi mojih sto filmov, ki jih imajo “v varstvu”, je preblizu ravni pračloveka, morebiti bonobov, orangutanov, goril, šimpanzov ali pavijanov. Zato o mojih delih odloča njihova pamet in ne vest. Če bi imeli vsaj malo vesti, se jim zločinska miselna kontinuiteta ne bi mogla tako zelo dolgo dogajati.

Tovrstna nesreča – duhovna ozkoumnost ali celo duhovna slaboumnost – zlahka prizadene vsako duhovno spečo osebo takoj potem, ko se vseli bodisi v pisarno direktorja TVS ali generalnega direktorja RTVS. 

Posledice so toliko bolj srhljive, ker je za napad tovrstne duševne motnje (duhovno spanje) v veliki nevarnosti vsaka izjemno pametna, zvijačna, sicer dodobra prebrisana a duhovno še ne dovolj močna oseba. 

Spletkarsko močne, a duhovno šibke osebe zlahka očarajo (zavedejo, prevarajo, preslepijo ...) množico volilk in volilcev. Zmorejo zavzeti položaj ministrice ali ministra, predsednika vrhovnega ali ustavnega sodišča, predsednika vlade ali položaj predsednika države. Tako se energijsko polje brezvestnosti kot neizbežna posledica duhovnega spanja – inteligentnih, dodobra izobraženih a duhovno revnih - kontinuirano ohranja, krepi in gosti. Pamet dotičnih je tako izjemno močna, da niti po naključju ne bo zašla v energijsko polje čiste vesti. 

V skrajno samoljubnem interesu deponirane miselnosti nikakor ni, da bi se katerakoli oseba, potem ko se je povzpela na vzvišeni položaj, duhovno prebudila. 

Je mogoče oceniti in poimenovati drugače kot skrajno nizkotnost dolgotrajni niz dejanj, na osnovi katerih ima RTVS v posesti 100 filmov - del čiste vesti - in avtorju ne plača njegovih (korektno ocenjenih) pravic samo zato, da ji njegovih del čiste vesti ne bi bilo treba prikazovati?

Nekateri pravijo, da razmišljam negativno. Da sem samo užaljen. Da za nobeno ceno ne bi smel vrha slvenske RTVS, slovenskega sodišča in ostalih varuhov zločinske miselnosti kritično ocenjevati. 

Moja vest pa mi pravi, da bo moja miselnost pozitivna samo v primeru, da početje vodstva RTVS v odnosu do temeljnih človekovih pravic ocenim kot izrazito negativno, pokvarjeno, umazano, sramotno, zločesto, duševno moteno, bolno početje.

Vsa vodstva RTVS že od leta 1983 v odnosu do mene kontinuirano ravnajo nezakonito, nezdravo, nepošteno, nepravično, nečastno, trajnostno nesmiselno, neetično, nevestno, zlonamerno, protipravno, šikanozno in škandalozno od leta 1991 naprej.

Ravnanje RTVS je dosledno protiustavno in v popolnem nasprotju z Evropsko konvencijo o temeljnih človekovih pravicah. Pozitivno in koristno za njih, skupnost in zame je, če razkrinkavam njihovo bolno miselnost in načrtno zlonamerno delovanje.

Moja vest mi pravi, da glede načina vodenja RTVS ne gre niti za genialnost niti za norost. V primerjavi s kontinuiranim zločinskim početjem RTVS (tudi v obdobju veljavnosti nove Ustave RS) pomenita genialnost in norost visoko stopnjo ustvarjalnosti in kakovosti. V sodnih postopkih dokumentirano ravnanje vseh dosedanjih vodstev RTVS - do mene in mojih del - od leta 1983 naprej ni bilo niti genialno niti noro. Bilo je in je še nizkotno, pokvarjeno, podlo ... 

V odnosu vodstev RTVS do mene in mojih del gre predsvem za zeleno zavist. Gre za tisto umazanijo, zaradi katere so bili v Sloveniji v zadnjih sedmih desetletjih načrtno ropani svojega premoženja in pravic duhovno najbolj prebujeni slovenski podjetniki, zdravniki, kulturniki, znanstveniki ... skratka najboljše slovenske delavke in delavci. sistemsko priznani in nagrajevani so bili tisti, ki so se tovrstni pokvarjenosti priklonili ali vsaj uklonili. 

Gre za vladavino kontinuirane zavisti, ki v Sloveniji že 70 let z vsemi pravnimi sredstvi in organiziranimi sodnimi službami organizirano duši razvoj. To počne tako, da najbolj podjetnim in ustvarjalnim drugače mislečim organizirano meče polena v kolena. Na genialno in noro podel način deponiranci meni in ostalim delovnim ljudem kratijo temeljno pravico: pošteno plačilo za pošteno opravljeno delo. 

Vodilne osebe RTVS svojo genialnost in norost na organiziran način uporabljajo za kontinuirano ohranjanje svojega pohlepa, častihlepnosti, sebičnosti. Gre za osebe, organizirane in povezane v pravosodno, politično, zdravstveno, kulturniško ... omrežje brezvestnosti. Te osebe se – bolj od vsega drugega na tem svetu – bojijo lastne, tuje in seveda tudi moje čiste vesti.

Ne zamerim tistim, ki so deponirale/deponirali svojo partijsko miselnost. Tudi me ne morejo užaliti niti prizadeti s njihovo kontinuiteto brezvestnosti. Hočem ravnati častno in dobronamerno. Zato njim in vsakomur priporočam, da naredi vse, kar je v njeni/njegovi moči, da bi se čimprej duhovno prebudila/prebudil.

Za morebitno okrepljeno potrebo po duhovnem prebujanju priporočam tudi branje: POVEZAVA > RTVS – DEPONIRANA VLADAVINA BREZVESTNOSTI ?

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča
Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.