VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

ZA DANES
VEST

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

24.06.2016
ZELENA MUŠNICA

24.06.2016
OBČUTEK

24.06.2016
ELEKTRONIKA IN VEST

24.06.2016
ZDRAV TEMELJ

18.02.2017
TERAPEVTIKA

04.07.2017
PREDRZNICA

09.07.2016
prILOŽNOST

10.07.2016
SAMOZAVEST

11.07.2016
ZDRAVJE

12.07.2016
ODNOSI

13.07.2016
NEOZDRAVLJIVOST

14.07.2016
POMOČ DRUGIM

15.07.2016
RODNOST - NERODNOST

16.07.2016
NOSEČNOST

17.07.2016
MOLITEV OTROKA

18.07.2016
STRAH IN TREMA

20.07.2016
TEMELJ ZDRAVJA

21.07.2016
SAMOZDRAVLJENJE

22.07.2016
MOŽGANI IN PAMET

28.07.2016
DENAR

29.07.2016
OBČUTEK

30.07.2016
SREČA

31.07.2016
SREČA IN ZDRAVJE

05.08.2016
BOLEČINE

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >>

24.06.2016

Tema:

RTVS-3

SMO GENIALCI ALI NORCI ?

Vsebina

RTVS - GENIALNOST ALI NOROST ?

20.12.2015

Rudi Klarič

POVEZAVA > predstavitev avtorja

 

RTVS - GENIALNOST ALI NOROST ?

Na moj opis vladavine brezvestnosti v javnemu zavodu RTV Slovenija se je odzval bralec iz tujine z vprašanjem filozofske narave.

VPRAŠANJE: 

Ali je odnos RTVS do Rudija Klariča in njegovih del, ki jih ima RTVS v TV bunkerju, genialnost ali norost ?

Uvodoma sporočam, da bo ta odgovor v okviru mojega predala ODGOVOR ZA DANES ostal na prvem mestu vse dotlej, dokler RTVS ne bo bodisi po odločitvi sodišča ali po lastni presoji rehabilitirala in osvobodila mojih približno 100 filmov, ki jih ima dotični zavod sedaj na duhovno skrajno pritlehen način zaprte v svojem TV bunkerju. Seveda pa lahko v seznamu ostalih odgovorov na levi strani tega besedila poiščeš katerikoli drug odgovor oziroma ostale teme, ki Te zanimajo.

ODGOVOR:

Vprašanje ali je odločitev vodstva RTVS, da svojim naročnicam in naročnikom prepreči ogled mojih filmov v svojem TV programu genialnost ali norost zadeva predvsem zdravstveno stroko - področje psihiatrije.

Z vidika moje vesti je vzrok izključno samo duhovno izjemno nizka raven oziroma duhovno spanje vodstva RTVS in posledična ozkomiselnost. Seveda s tem nočem reči, da je vodstvo RTVS nesimpatično, neizobraženo, neumno ali celo neinteligentno. A duhovna raven odločujočih je na ravni pračloveka, morebiti bonobov, goril, šimpanzov ali pavijanov. Tovrstna nesreča - duhovna ozkoumnost ali celo duhovna slaboumnost - prizadene vsako duhovno še ne zadostno prebujeno osebo takoj potem, ko se vseli bodisi v pisarno direktorja TVS, ali generalnega direktorja RTVS. Od tega stanja pa so seveda ogrožene tudi ostale sodelujoče osebe

Posledice so toliko bolj srhljive ker je za napad tovrstne duševne motnje (globoko duhovno spanje) v veliki nevarnosti vsaka izjemno pametna, zvijačna a duhovno še ne zadostno močna oseba. Značilno je, da opisan pojav najbolj prizadene intelektualke in intelektualce. Spletkarsko močne a duhovno šibke osebe zlahka očarajo (zavedejo, prevarajo, preslepijo ...) množico volilk in volilcev. Zmorejo zavzeti položaj ministrice ali ministra, predsednika vrhovnega sodišča, predsednika vlade ali položaj predsednika države. Tako se energijsko polje brezvestnosti, kot neizbežna posledica duhovnega spanja - intelektualno bogatih a duhovno revnih - v naši lepi deželici kontinuirano ohranja, krepi in gosti. Seveda je pamet dotičnih tako izjemno močna, da niti po naključju ne bo zašla v mojo Prebujevalnico, v energijsko polje čiste vesti in čiste narave. V skrajno samoljubnem interesu vladajoče mreže pameti nikakor ni, da bi se katerakoli oseba, potem ko se je povzpela na položaj, duhovno prebudila. Ima pa možnost pospešenega duhovnega prebujanja vsakdo, ki to mojo poslanico prebere. Z uporabo Prebujevalnice se Ti vsekakor ne bo moglo zgoditi, da življenje zaključiš na nizkoten način.

Je lahko za katerokoli RTV ustanovo kaj drugega kot zločinska nizkotnost imeti v posesti 100 filmov, del čiste vesti, in avtorju ne plačati njegovih (korektno ocenjenih) pravic samo zato, da njegovih del čiste vesti ni treba prikazovati?

Nekateri pravijo, da razmišljam negativno. Da ne bi smel vrha slovenskega sodišča in dedičev pridobitev brezvestnostni kritično ocenjevati. Moja vest pa mi pravi, da bo moja miselnost pozitivna samo v primeru, da početje vodstva RTVS v odnosu do temeljnih človekovih pravic - mimo vsakršnega usmiljenja - ocenim kot izrazito negativno, pokvarjeno, umazano, sramotno, zločesto, bolno ...

Vsa vodstva RTVS že od leta 1983 v odnosu do mene vse do danes kontinuirano ravnajo nezakonito, nezdravo, nepošteno, nepravično, nečastno, trajnostno nesmiselno, neetično, nevestno, šikanozno, zlonamerno, protipravno, od leta 1991 naprej pa tudi protiustavno in v katastrofalnem nasprotju z Evropsko konvencijo o temeljnih človekovih pravicah. Torej ravnajo negativno. Pozitivno in koristno za njih, skupnost in zame je, če razkrinkavam njihovo bolno miselnost in škodljivost.

Moja vest mi pravi, da glede načina vodenja RTVS ne gre niti za genialnost niti za norost. V primerjavi s kontinuiranim početjem RTVS pomenita genialnost in norost visoko stopnjo ustvarjalnosti in kakovosti. Ravnanje vseh dosedanjih vodstev RTVS do mene in mojih del od leta 1983 naprej ni bilo niti genialno niti noro. Bilo je zlonamerno, nizkotno, pokvarjeno, podlo ...

V odnosu vodstev RTVS do mene in mojih del gre za umazano, zeleno zavist. Gre za tisto umazanijo, zaradi katere so bili v Sloveniji v zadnjih sedmih desetletjih skrajno brezvestno kontinuirano načrtno ropani svojega premoženja in pravic duhovno najbolj prebujeni slovenski podjetniki, zdravniki, kulturniki, znanstveniki ... skratka najboljše slovenske delavke in delavci.

Gre za vladavino kontinuirane zavisti, ki v Sloveniji že 70 let z vsemi pravnimi sredstvi organizirano duši razvoj tako, da najbolj podjetnim in ustvarjalnim organizirano meče polena pod noge. Na genialno in noro podel način meni in ostalim delovnim ljudem krati temeljno pravico: pošteno plačilo, za pošteno opravljeno delo. 

Vodilne osebe RTVS svojo genialnost in norost na organiziran način uporabljajo za kontinuiteto svoje sebičnosti. Gre za osebe organizirane in povezane v pravosodno, politično, zdravstveno, kulturniško ... omrežje brezvestnosti. Te osebe se - bolj od vsega drugega na tem svetu - bojijo lastne, tuje in seveda tudi moje čiste vesti. Priporočam jim, da naredijo vse, kar je v njihovi moči, da bi se čimprej duhovno prebudile.

Začetek duhovnega prebujanja pomeni branje mojih Neodvisnih komentarjev in ostalih del moje čiste vesti.

Za morebitno okrepljeno potrebo po duhovnem prebujanju priporočam tudi branje: POVEZAVA > RTVS - DEPONIRANA VLADAVINA BREZVESTNOSTI ?

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča
Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2020 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.