VHODNA VRATA

Iskalnik

Predal

DENAR

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine odprtega predala:

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 3. DAN - IZVOR PODKUPLJIVOSTI •

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> VPRAŠANJE-ODGOVOR
VPRAŠANJE ZA DANES-DOBIČEK • DOBIČEK

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 87. DAN - VELIKE OČI

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 97. DAN - VESOLJE VII. - POT IZ ZADOLŽENOSTI

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 10. DAN - KOLIKO JE ZADEVA JJ STALA STRICE

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 4. DAN - NEPODKUPLJIVI SO SUMLJIVI •

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Sem raje boter kot duhovno bitje.

Vsebina

3. DAN - IZVOR PODKUPLJIVOSTI •

23.06.2014

Rudi Klarič

IZVOR PODKUPLJIVOSTI

Podkupljivost ne izhaja iz slovenske kulture. Leglo tega zla je v naravi vsake rastline in živali. 

Duhovno prebujen človek - kot duhovno bitje - ni podkupljiv. Seveda pa je vsakdo zelo podkupljiv, dokler njegova pamet razmišlja pod ravnijo duhovne prebujenosti in zatorej njegova pamet odloča na ravni rastline ali živali, na primer rosike, zelene mušnice, borovca ... orangutana, šimpanza, pavijana ...

Zgodovinsko dejstvo je, da bila podkupljivost osnovno gibalo življenja v Sloveniji od začetka vladavine zveze komunistov leta 1945 pa vse do dneva, ko je bil Janez Janša prisiljen v prestajanje dveletne zaporne kazni.

Kateri od vodilnih birokratov slovenske vladavine prava utegne ugovarjati, da Janši ne bi bilo treba v zapor, saj bi lahko zaprosil za odlog prestajanja zaporne kazni. Toda o tem bom pripovedoval jutri, na četrti dan njegovega zapora. Vsekakor verjamem, da je bila odločitev za odhod v zapor najbolj smiselna.

Mimogrede: nečakinja strica X je poniknila neznano kam. Upam, da se bo kmalu spet pojavila z novicami in da je ne bodo šele čez pol stoletja s pomočjo genske analize odkrili v opuščenem rudniškem jašku.

Moja včeraj obljubljena tema za danes je: kako se je moglo zgoditi, da se je v Sloveniji tako zelo razrasla korupcija.

Leta 1945 se je oblasti v Sloveniji polastila organizacija lobistov, ki je temeljila na spodbujanju podkupljivosti. Kdor se je odrekel svoji vesti in je hvalil in podpiral delovanje omrežja, je bil nagrajen.

Kdor se ni hotel odreči svoji vesti in je kritično ocenjeval početje mreže lobistov “organizacije”, je bil brez sodbe ali z nevestnim sojenjem kaznovan z zaničevanjem, prezirom, zaporom, smrtjo, kulturno in politično pozabo ...

Vsi vodilni oziroma odločujoči organizirani lobisti v politiki, sodstvu, novinarstvu, gospodarstvu, zdravstvu, kulturi, znanosti, umetnosti, šolstvu, športu ..., ki so bili zapriseženi del mreže, so bili (brez izjeme) – eni bolj, drugi manj – podkupljeni. Da so dobivali privilegije, plačo, položaje, napredovanja, priznanja, nagrade ..., so se morali brezpogojno odreči svoji vesti. To za večino niti ni bilo posebno težko, saj zaslepljeni (od silne ljubezni do maršala in njegove mreže) sploh niso vedeli (in večina njih še danes ne ve), čemu so se odpovedali. Zavojo zaprisežene pripadnosti so lahko nekaznovano lagali, kradli, podkupovali, morili ... Večjo škodo je kdo naredil tuji (in s tem tudi svoji) vesti, bolj je bil nagrajen.

Tudi po letu 1991 se vodilnim članom mreže lobistov (razen nekoliko panike ob sprejetju nove ustave) v pravno prenovljeni RS ni zgodilo prav nič hudega. V organizaciji lobistov so pač izvedli reorganizacijo načina lobiranja. Nekateri so se nemoteno umaknili v ilegalo oziroma politično podzemlje, od koder so z v pol stoletja vladavine izurjenim sistemom ustrahovanja, kaznovanja, nagrajevanja in podkupovanja povsem nemoteno ohranjali sodno in politično prakso.

Tisti, ki so še naprej ostali na položajih v sodstvu, so nemoteno lahko sodili naprej v skladu s svojo prakso iz časa vladavine nevestnosti. Še naprej verjamejo, da njihova pamet lahko v celoti in povsem nadomesti njihovo vest.

Če kdo samo mimogrede omeni lustracijo, ki bi lobistični mafiji odvzela privilegije in politično moč, ga začnejo organizirano smešiti, onemogočati ali pa ga – v svarilo drugim – pokončajo. Uporabijo bodisi tajni način ali pa ga ubijejo kar javno kot pokojnika iz Negove, ki ni hotel lobirati in si je namesto tega o njih drznil na javnih shodih po svoji vesti govoriti svojo resnico.

Vodilne sodnice in sodniki so vse do danes v večini ostali enaki in isti lobisti. Tudi vodilne tožilke in tožilci so ostali bolj ali manj enakih misli. Samo zato je tudi praksa vodilnih sodnih lobistov je ostala nespremenjena.

Nekdanji predsednik organizirane mreže lobistov je oznanil, da je obdržal partijsko izkaznico. Ni je javno vrgel v pomladni kres na Cankarjevem vrhu – kar bi bilo dejanje njegove vesti – deponiral jo je z namenom, da bi njegova organizacija ohranila vplivnost. Na ta način se ohranja kontinuiteta časa v katerem so zločinci sodili poštenjakom, podkupljeni pa obsojali nepodkupljive.

Ker lobistično vodeni del slovenskega sodstva prezira svojo in tujo vest, z uporabo podedovane sodne prakse zlahka obsodi kogarkoli, kadarkoli, za karkoli. Če nimajo dokazov, si jih izmislijo – njihova brezvestna pamet je v tem vrhunsko izurjena.

Izključno samo zaradi nevestno vodenega tožilstva in sodstva je bil obsojen in je danes že tretji dan v zaporu poštenjak, vestno delujoči slovenski politik, zmagovalec v vojni za Slovenijo, Janez Janša.

delo ciste vesti

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2022 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.