VHODNA VRATA

Iskalnik

Predal

DENAR

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine odprtega predala:

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 10. DAN - KOLIKO JE ZADEVA JJ STALA STRICE

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> VPRAŠANJE-ODGOVOR
VPRAŠANJE ZA DANES-DOBIČEK • DOBIČEK

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 87. DAN - VELIKE OČI

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 97. DAN - VESOLJE VII. - POT IZ ZADOLŽENOSTI

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 3. DAN - IZVOR PODKUPLJIVOSTI •

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 4. DAN - NEPODKUPLJIVI SO SUMLJIVI •

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

RDEČI SLADOLED

Vsebina

10. DAN - KOLIKO JE ZADEVA JJ STALA STRICE

30.06.2014

Rudi Klarič

KOLIKO JE ZADEVA JJ STALA STRICE

V vesoljnem računalniku, ki dokumentira delovanje vsakih možganov, obstaja popis, kdo vse je sodeloval v zadevi JJ, in natančen izračun, koliko je vsaka zarota stala slovenske strice.

Odločil sem se o tem povprašati jasnovidko ali jasnovidca (v nadaljnjem besedilu neznana oseba). Neznana oseba mi je odgovorila, da je tudi njo že zanimalo, koliko je neznani novinar neznane narodnosti, iz neznane države prejel od neznanih slovenskih stricev v ozadju, na neznan način, na neznanem kraju za znano gonjo proti znanemu Janezu Janši. Zato se je neznana oseba (jasnovidec ali jasnovidka) povezala z njej dosegljivim virom podatkov v vesoljnem računalniku. Vir je na konkretno vprašanje odgovoril s konkretnim podatkom: natančno opisana neznana tuja oseba naj bi za svojo storitev prejela na vesoljnemu računalniku znan način od natančno znane slovenske osebe natančno 20 milijonov evrov z ekskluzivnim namenom škodovati Janezu Janši.

Malo mi je zaprlo sapo. Ko sem prišel k sebi, sem iz naraščajoče radovednosti nemudoma poklical neznano NSX, da mi o tej neverjetni številki pove svoje intimno strokovno mnenje.

Neznana nečakinja strica X ni bila prav nič presenečena.

“Cena se mi zdi dokaj realna” se je razgovorila. “Neznana oseba v neznani državi bi - na primer - morala podkupiti ali preslepiti nam neznanega televizijskega urednika, na splošno neznani TV postaji; najeti neznano snemalno ekipo; ta oseba bi morala večkrat potovati sem in tja; objava neresničnih podatkov v tujih medijih tudi ne more biti zastonj; pa zavarovanje za primer, da te odkrijejo; kosilce tukaj, darilce tam; stvar je bilo potrebno tudi dobro premisliti s pomočjo izkušenih mednarodnih odvetnikov, ki so vse prej kot zastonj; zadevo je bilo potrebno razširiti na več držav, kar je tudi zahtevnejše kot mačje perje ali kokošja dlaka. Na koncu koncev je vprašanje, koliko bi mu sploh ostalo. Oseba, ki bi hotela od tega dolgo živeti, bi morala narediti še kakšno podobno potegavščino.”

Ni in ni mi šlo v glavo. Dvajset milijonov evrov!

“Odkod botru toliko denarja, saj če seštejem pokojnine vseh botrovih in Tvojih stricev in tet, ni mogoče zbrati tolikšno prmoženje.”

NSX me je zapeljivo pogledala izpod čela.

“Vedno me uspeš spraviti v dvom, ali si res tako butast ali pa se samo delaš takega.”

Potem je nekoliko pobesnela (take napade ima po stricu).

“Ne sprašuj me več takih neumnosti. Ves svet ve, kje je izginuli slovenski denar. Ukradenih - najprej Tolarjev, kasneje pa Evrov je toliko, kolikor je velik slovenski javni dolg. Boter je nekoč omenil, da lahko kupi vsakogar v tujini in domovini. Takih, ki resnično ne bi mogel tako ali drugače podkupiti, posiliti ali prestrašiti, je resnično malo. Glavni od nepodkupljivih je sedaj v zaporu izključno samo zato, ker ni podkupljiv. Imam vtis, da pomladne stranke volijo predvem nepodkupljive Slovenke in Slovenci. Iz podatka, koliko je volilk in volilcev, ki volijo pomladne stranke, izhaja, da v Sloveniji sploh ni tako zelo malo nepodkupljivih.”

To, kar je povedala o pomladnih strankah, se mi ni zdelo ravno prepričljivo.

“Hočeš reči, da so vsi, ki danes volijo dediče komunistov, podkupljeni, izsiljevani ali prestrašeni?”

“Seveda so zastrašeni ali podkupljeni, a ne z denarjem. Pokojni maršal Jugoslavije in slovenski botri so pol stoletja organizirano prodajali posebej za povzročanje odvisnosti izdelan rdeči sladoled. Potem, ko postaneš zasvojen, seveda rdečega sladoleda ne dobivaš več zastonj. Nič te ne moti, če država za ohranjanje proizvodnje rdečega sladoleda vzame orjaško posojilo. Plačuješ zanj vsako ceno. Umrl bi zanj. Moril bi za rdeči sladoled. Brezpogojno voliš samo še botra in njegove strice. Verjameš, da brez Tita in rdečega sladoleda ni vredno živeti. Sovražiš vsakogar, ki kakorkoli ogroža tvojo vsakdanjo merico brezpogojne ljubezni do rdeče barve.”

Če koga zanima, kako so botri ocenili moje delo leta 1983, si to lahko ogleda na DVD-jih številka PZM51 in PZM52.

POVEZAVA>POTUJ Z MANO

Cena DVD ploščka s posamezno oddajo TV niza Potuj z mano je 15 EUR. V ceno je vključen DDV, potrebno pa je prišteti še stroške poštnega pošiljanja. Rok dobave je 7 dni. E-naslov za naročilo: cultura.europaea@siol.net.

delo ciste vesti

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2022 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.