Predali - Police - Okna

Iskalnik

Predal

NAVODILA

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine odprtega predala:

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> UREDNIK SPLETNE STRANI
ZAČETEK UPORABE TE SPLETNE STRANI • NAVODILO ZA UPORABO

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> PREBUJEVALNICA
NAVODILA ZA UPORABO • IZOLIRAN MULTIMEDIJSKI PROSTOR

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> AVTORSka dela
RUDI KLARIČ - PONUDBA • TISKANA ORODJA - pogled

24.06.2016

Tema:

ZAČETEK UPORABE TE SPLETNE STRANI

VEST IN NARAVA

Vsebina

NAVODILO ZA UPORABO

3.1.2015

Rudi Klarič

e-pošta: rudi@semvem.info

POVEZAVA > ZAČETEK

ZAČETEK – BREZ PANIKE

Za vsakogar je prehod iz enega načina delovanja v drug način manj ali bolj stresen. Enako velja seveda tudi za začetek uporabe moje spletne strani.

Bolj se Ti mudi, bolj je vsako dogajanje stresno. Vzemi si torej čas. Pomembno je, da si za raziskovanje moje spletne strani na začetku vzameš nekaj več časa. 

Ko odpreš spletno stran, lahko na vrhu vidiš 28 predalov, pod predali je 12 polic, pod policami pa je 6 oken. Če se hočeš vrniti na naslovno stran vključi > NASLOVNA STRAN in potem poišči in vključi predal ZAČETEK in spet boš tukaj.

Na začetku uporabe moraš osvojiti uporabo puščice. Pozorno opazuj puščico in jo premikaj po predalu, polici, po oknu tako, da se puščica spremeni v roko - ko se pojavi roka lahko s klikom odpreš predal, polico ali okno. Enako se puščica spremeni v roko tudi, kadar v vsebini besedila opaziš besedo POVEZAVA > RUDI KLARIČ

Ko dobi puščica videz roke, lahko s klikom odpreš predal in si ogledaš vsebino. Vsebine odprtega predala, police ali okna izbiraš z izbiro naslovov iz seznama, ki je praviloma na levi strani zaslona.

S klikanjem – odpiranjem predalov in polic je mogoča bližnjica dostopa do različnih vsebin, sporočil, obvestil, opozoril ... S tem, ko klikneš na izbrani predal ali polico prideš najhitreje do vsebin tistega predala ali police. 

Predvsem pa: brez panike. S puščico izbereš katerikoli napis na predalu ali polici. Ko se puščica bodisi na predalu ali na polici spremeni v roko - klikneš, če seveda hočeš vstopiti v dotični predal ali polico ali povezavo. Paziti moraš predvsem na to, da se puščica spremeni v roko.

Tudi za šest spodnjih velikih izložbenih oken na naslovni strani velja enako: vstopiš tako, da poiščeš mesto v oknu, kjer se puščica spremeni v roko, in klikneš. 

Dobri vojak Švejk, iz znamenite knjige Jaroslava Haška, je za izhod iz vsake težave uporabljal vsestransko učinkovit izrek: “samo brez panike”.

Za primer, da se izgubiš, se na zgornji levi strani zaslona nahaja barvit okvirček. Z vključitvijo barvitega okvirčka se vselej lahko vrneš na začetek.

Za primer, da Tvojo pamet zgrabi živčnost, vključi barviti okvirček in na predalniku naslovne strani poišči predal PRVA POMOČ (na skrajni levi strani zgoraj). Preberi navodilo in opravi sprostitev. Če opraviš vse prav, Ti bo bistveno lažje. 

POVEZAVA > ZAČETEK

POVEZAVA > RUDI KLARIČ - POT DO PREBUJEVALNICE

 

 

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2018 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.