VHODNA VRATA

Iskalnik

Predal

ZAVEST

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine odprtega predala:

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 144. DAN - VPR - ZAVEST - VISOKA

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> VPRAŠANJE-ODGOVOR
ZAVEST KOT ORODJE • ZAVEST - NEPRECENLJIVO ORODJE ZA VSE

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 143. DAN - ZAVEST - NIZKA

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 145. DAN - VPR - ZAVEST - ZMEDENA

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 146. DAN - VPR - ZAVEST - ŠIROKA

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> VPRAŠANJE-ODGOVOR
ZAVEST • ZAVEST - plitva - GLOBOKA

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Kako se bom duhovno prebudil, če bom odraščal v družbi duhovno spečih? (Iz filma VEJE V VETRU)

Vsebina

144. DAN - VPR - ZAVEST - VISOKA

11.11.2014

Rudi Klarič

TEŽAVNA PRIPRAVA

“Že nekaj časa se pripravljam, da pošljem vprašanje, včeraj pa me je “radovednica” iz včerajšnjega NK spodbudila, da tudi sam nekaj vprašam. Mislim, da razumem, kaj je nizka zavest. Prosim še za razlago, kaj je visoka zavest.”

ODGOVOR PO MOJI VESTI

Za razumevanje visoke zavesti je koristno, če si še enkrat prebereš včerajšnji komentar, ki opisuje nizko zavest. Nizka zavest je stanje, v katerem ima v zavestnem delu Tvoje pameti premoč Tvoja podzavest. V takem primeru lahko samo nemočno opazuješ, kako o Tvojem življenju ne odločaš Ti, pač pa nagoni, navade, običaji, lastnosti, izkušnje … Tvoje pameti. Lahko pa padeš še nižje, na živalsko raven zavesti. Takrat sploh ne veš zase. Tvoja pamet je tako samoljubna, svojeglava, domišljava, sebična, pohlepna in grabežljiva, da spiš spanje Trnjulčice, dokler te ne predrami niz stresov, ki Te pripeljejo, če je že zelo hudo, v medicinsko oskrbo, če tam ni rešitve, pa v mojo Prebujevalnico.

Posledice zahtevnih življenjskih preizkušenj (razočaranja, nesrečnost, trpljenje, ponavljajoče se bolezni, preveč ali premalo denarja, prehitro staranje …) lahko že same po sebi delujejo prebujevalno. S preventivnim urjenjem za višanje stopnje Tvoje duhovne prebujenosti in prisebnosti, lahko polagoma dvigneš količino prisotnosti v Tvoji zavesti, še preden zaideš v večje težave. V Tvojo zavest se sicer še tudi po uporabi Prebujevalnice nekaj časa vsiljuje podzavestni del Tvoje pameti in želi še naprej čustveno oziroma brezvestno odločati namesto Tebe. Vendar z redno uporabo Prebujevalnice postaja stopnja Tvoje duhovne prebujenosti vse višja. Vse bolj odločaš Ti, tako da vse bolj vestno in samozavestno uporabljaš Tvojo pamet. Iz podzavesti se v zavest tudi še kasneje vsiljujejo želje, neosnovana pričakovanja, zamere, jeza, čustveno namišljena brezpogojna ljubezen, sovraštvo, maščevalnost … A z vse višjo stopnjo Tvoje duhovne prebujenosti zmoreš izbirati samo tiste zmožnosti Tvoje pameti, ki podpirajo zdravje Tvojega telesa, trajnostni življenjski uspeh, srečno in podjetniško ter vsebinsko bogato življenje po lastni vesti. To je visoka zavest.

Primer visoke zavesti so v tem času, na primer, tiste pravnice in pravniki, sodnice in sodniki … ki niso žrtev brezvestnosti in zmorejo svobodno in neodvisno oceniti slovensko sodno prakso. Pri tem jih ne vodi samo stroka, pač pa tudi njihova vest. Ne gre za čustveno podporo Janezu Janši ali njegovi stranki. Gre za zahtevo po vestnem sojenju in učinkovitem varovanju človekovih pravic.

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

MOJA VEST TI PRAVI:

Če hočeš z DVD vsebino MELODIJA VESTI nekoliko pospešiti Tvoje duhovno prebujanje in podpreti moje delo, Ti predlagam da pošlješ na e-naslov: 

cultura.europaea@siol.net

naslednje sporočilo: 

Prosim, da mi na naslov ___________________ pošljete vsebino MELODIJA VESTI - UVOD na enem DVD nosilcu z izvedbo v slovenskem in angleškem jeziku. Znesek 15 Evrov in poštnino - oboje se zavezujem plačati ob povzetju.

 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2022 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.