VHODNA VRATA

Iskalnik

Predal

ZAVEST

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine odprtega predala:

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 145. DAN - VPR - ZAVEST - ZMEDENA

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> VPRAŠANJE-ODGOVOR
ZAVEST KOT ORODJE • ZAVEST - NEPRECENLJIVO ORODJE ZA VSE

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 143. DAN - ZAVEST - NIZKA

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 144. DAN - VPR - ZAVEST - VISOKA

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> NEODVISNI KOMENTAR
POLITIČNI ZAPOR • 146. DAN - VPR - ZAVEST - ŠIROKA

>> Sem&vem VSEBINE PRISTOPA
> VPRAŠANJE-ODGOVOR
ZAVEST • ZAVEST - plitva - GLOBOKA

24.06.2016

Tema:

POLITIČNI ZAPOR

Prizor iz filma PRAVO IN VEST

Vsebina

145. DAN - VPR - ZAVEST - ZMEDENA

12.11.2014

Rudi Klarič

ON PA SPI

Nekdo mi sporoča, da pozna nekoga, katerega duhovno raven opisuje takole: “on pa spi in sanja, da je stoodstotno buden". Upam, da s tem ne misli na katero ali katerega od ustavnih sodnic ali sodnikov. Če je na slovenskem ustavnem sodišču več takih, potem se Janezu Janši in vsem, ki verjamemo v ustavno obveznost vestnega ravnanja, slabo piše. Tistim, ki mislijo, da so duhovno prebujeni, zares pa spijo, se namreč niti sanja ne, kaj je vest. Zato je iluzorno od njih pričakovati vestno ravnanje.

VPRAŠANJE O ZMEDENOSTI

“Pogosto opažam, kako zmedeno deluje moja pamet. Sem popolnoma nemočna. Lahko se samo čudim. Enkrat mi misli norijo, drugič spet sem v nekakšnem meglenem, omotičnem stanju, četudi ne pijem alkohola in ne jemljem nobenih zdravil. Kaj naj storim?”

ODGOVOR PO MOJI VESTI

Opis “on pa spi in sanja, da je stoodstotno buden" dobro ponazarja stanje, v katerem je človek, katerega pamet je bodisi podedovala znanje o duhovnosti ali pa se je naučila načina pojmovanja duhovnosti. Če dovoliš, da si Tvoja pamet prizadeva o duhovnosti pridobiti znanje (od kogarkoli in kjerkoli že), moraš imeti pri zaresnem duhovnem prebujanju resnične težave. Tisti, ki pridejo v mojo Prebujevalnico brez vsakršnega znanja o duhovnosti, najhitreje in najlažje napredujejo in imajo tudi presenetljive samozdravilne učinke. Ni jim namreč treba predhodno pozabiti ničesar. Že od prvega dne se začnejo prebujati.

V vprašanju opisana zmedenost je posledica raznorodnega porekla šolske, družinske in ideološke vzgoje (usmerjenega izobraževanja), učenja od duhovnih vodnikov (iniciacije), mešanih religijskih vplivov, čustvenega odnosa do modrosti davno preminulih duhovnih mojstrov … Nič od naštetega samo po sebi ni škodljivo. V neustreznih povezavah pa povzroča podobne težave, kot če si v istem obroku privoščiš sveže češnje, kisle kumarice, pravkar nabrane gobe in se povrhu napiješ še vode. Vsaka jed zase in tudi studenčnica je brezhibna, a vse skupaj lahko v prebavnem sistemu povzroči najmanj “rigoleto” (hkrati drisko in kozlanje), če že ne kaj hujšega. Enako se zgodi v Tvoji zavesti, če lahkoverno mešaš raznorodna verovanja, čustvovanja, vrednote, miselnosti ...

Stanje “on pa spi in sanja, da je stoodstotno buden" je najlažje prepoznati po tem, da se prizadetemu niti sanja ne, da je prizadet. Dan in noč se mu namreč sanja, da je brezhibno poučen. Zavest mu ustvarja iluzijo, da že vse ve in zna, zlasti pa, da je njegovo ravnanje vestno. Več “duhovnega znanja” je Tvoja pamet nakopičila, bolj se bo trudila osvojiti Tvojo zavest in Te uspavati.

Najboljše pri Tvojem vprašanju je, da se dobro zavedaš svoje stiske, kar dokazuje dokaj visoko stopnjo duhovne prebujenosti. Opisana zmedenost kaže na zahteven prehod iz osnovne stopnje duhovne prebujenosti na višjo. Nič hudega torej. Le pozabiti je treba na namišljene kreposti raznorodne vzgoje in na “duhovno znanje”. Duhovnost namreč ni stvar znanja. Gre za posluh za tujo vest in posledično lastno spoznanje. Ko se zaveš težav, ki jih je v svojem vprašanju opisala spraševalka, gre prebujanje v Prebujevalnici in doma veliko lažje, hitreje, zlasti pa bolj zdravo in zato tudi – mnogo ceneje.

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

MOJA VEST TI PRAVI:

Če hočeš z DVD vsebino MELODIJA VESTI nekoliko pospešiti Tvoje duhovno prebujanje in podpreti moje delo, Ti predlagam da pošlješ na e-naslov: 

cultura.europaea@siol.net

naslednje sporočilo: 

Prosim, da mi na naslov ___________________ pošljete vsebino MELODIJA VESTI – UVOD na enem DVD nosilcu z izvedbo v slovenskem in angleškem jeziku. Znesek 15 evrov in poštnino – oboje se zavezujem plačati ob povzetju.

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2022 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.