VHODNA VRATA

Iskalnik

Polica

ZA DANES
VEST

PISAVA:  A-  A•  A+

Vsebine police:

07.04.2017
NEGOTOVOST

19.03.2021
SAMOZDRAVLJENJE

13.05.2020
TEŽAVNI OČE

13.05.2020
POMOČ NAJBLIŽJIM

05.08.2018
JAZ IN MOJA PAMET

03.11.2017
NAŠ PRDEC ?

24.08.2017
ZAUPANJE

12.03.2017
NIHALO

20.10.2016
DEPRESIJA

19.08.2016
NESPEČNOST

24.06.2016
KRATKOVIDNOST

24.06.2016
BOGOVI

24.06.2016
IZ TEORIJE V PRAKSO

24.06.2016
KOPALNICA ZA ZAVEST

24.06.2016
SVETILNIK

24.06.2016
KAJ JE PRISEBNOST ?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >>

07.04.2017

Tema:

ODGOVORI NA VPRAŠANJA

ORGANIZIRANO ZASTRAŠEVANJE

Vsebina

NEGOTOVOST

7.4.2017

Rudi Klarič

NEGOTOVOST

Redna uporabnica mojega pristopa Sem&vem® mi je zastavila vprašanje, s katerim si utegneš koristiti. Za lažjo preglednost odgovore umeščam z velikimi črkami med njena vprašanja.

VPRAŠANJE: 

Kadar delujem raziskovalno in poskušam poiskati zame oz. za moje telo in duševnost primerne načine, me pogosto napade občutek, da delam nekaj narobe, občutek “nezvestobe” (Tvojemu pristopu), kršenja nečesa.

TVOJ OBČUTEK IZHAJA IZ PODZAVESTNIH STRAHOV IZ ČASOV SVETE INKVIZICIJE. POTREBUJEŠ VEČ NOTRANJE MOČI IN PRISEBNOSTI (TOREJ VEČ VAJ DOMA IN V PREBUJEVALNICI). V PREBUJEVALNICI ZBIRAŠ NOTRANJO MOČ, DOMA PA JO UPORABLJAŠ. KO TE NAPADE OBČUTEK “NEZVESTOBE”, GA LAHKO ODŽENEŠ Z UKAZOM – NA PRIMER: “NEHAJ!”.

Razumem, da je smiselno in zdravo, kadar so vse informacije v glavi uglašene na isti skupni imenovalec – na čisto vest in zakone narave.

ČISTA VEST IN ZAKONI NARAVE NIMATA “SKUPNEGA IMENOVALCA”.

ČISTA VEST PRIHAJA IZ DUHOVNE RAZSEŽNOSTI “ONEGA SVETA”.

ZAKONI NARAVE PA SO IZ SNOVNE RAZSEŽNOSTI “TEGA SVETA”. 

OBE RAZSEŽNOSTI SE DOPOLNJUJETA. IMATA SKUPNI IZVOR, VENDAR NIMATA SKUPNEGA IMENOVALCA V MATEMATIČNEM POMENU BESEDE. VEST TI POMAGA DO TRAJNOSTNEGA (NADNARAVNEGA) SMISLA TVOJEGA ŽIVLJENJA, NARAVA PA TE Z NJENIMI ZAKONI OMEJUJE GLEDE IZBIRE ZDRAVIH IN VARNIH NAČINOV UPORABE TVOJEGA TELESA.

Hkrati pa se zavedam, da ni ustvarjalnosti in razvoja brez nadgrajevanja uspešnih starih načinov in iskanja novih rešitev za nove situacije, ki bi bile po možnosti tudi trajnostno smiselne. Predvidevam, da pri meni ne gre za sporočilo vesti, ampak za programe v moji pameti, kot so občutek krivde, ogroženosti in ogromen strah, da bi bila ustvarjalna in se tako ločila od prevladujoče miselnosti, se upala pomisliti (in mogoče tudi delati) drugače kot okolica ali kot mi narekujejo ustaljeni vzorci.

OPISUJEŠ PODZAVESTNO DELOVANJE TVOJE SLABE VESTI IN NJENE MISELNOSTI.

SLABA VEST JE MISELNI IZDELEK PAMETI SPEČEGA DUHOVNEGA BITJA, KI NIMA ČISTE POVEZAVE Z VESTJO, ZATO JO NJEGOVA PAMET NADOMESTI Z IZMIŠLJOTINO. TAKA MISELNOST OSTANE SHRANJENA V PODZAVESTI OZIROMA V GENIH.

SLABO VEST SI PODEDOVALA OD DUHOVNO SPEČIH PREDNIKOV, KATERIH PAMET JE BILA ŽRTEV NEKAJ STOLETIJ TRAJAJOČEGA ORGANIZIRANEGA INKVIZICIJSKEGA, KASNEJE PA ŠE KOMUNISTIČNEGA ZASTRAŠEVANJA.

Živim v 21. stoletju in je malo manj možnosti kot pred nekaj stoletji, da bi bila (javno) osramočena, proglašena kot “nevernica", ki bi jo inkvizicija izločila, mučena in zločinsko kaznovana, celo usmrčena (na skrivaj ali pa vsem na očeh). Predvidevam, da je moj največji “sovražnik” (in zaveznik) moja lastna pamet. In da gre predvsem za to, ali sem dovolj spretna in duhovno močna, da bi bila sposobna programe v svoji glavi obvladati in uporabljati v pravi smeri.

POGOSTO PONAVLJAM: POTREBUJEŠ VEČ NOTRANJE MOČI IN PRISEBNOSTI (TOREJ VEČ VAJ DOMA IN V PREBUJEVALNICI). V PREBUJEVALNICI ZBIRAŠ NOTRANJO MOČ, UPORABLJAŠ PA JO DOMA, VSELEJ KO TE STRAŠIJO DVOMI.

KO TE NAPADE OBČUTEK NESMISELNEGA STRAHU OZIROMA DVOMA,  JU ODŽENEŠ IN ONESPOSOBIŠ Z UKAZOM “NEHAJ!”, “IZGINI!”, “CRKNI!” ALI KAJ PODOBNEGA.

Se z obvladovanjem lastne pameti zaščitim tudi pred podtalnim delovanjem in škodljivim poljem prikritih misli drugih pameti? 

TO JE NAJBOLJ ODVISNO OD RAVNI TVOJE DUHOVNE PREBUJENOSTI, NOTRANJE MOČI IN PRISEBNOSTI. BOLJ KAKOVOSTNE VAJE BOŠ IMELA V PREBUJEVALNICI, BOLJ BOŠ VARNA DOMA, NA CESTI, PRI DELU, SKRATKA – POVSOD.

fotografije so iz osebnega filmskega in foto arhiva rudija klariča 

 

Na vrh

delo ciste vesti

vrednost naših del je bistveno višja od njihove cene

Copyright © 2007 - 2021 Cultura Europaea d.o.o. Vse pravice pridržane.

Ponatis vsebin je dovoljen samo na osnovi pisnega soglasja avtorja.

Za citiranje posameznih delov vsebin je potrebno navesti avtorja.